Milieuvriendelijk verpakken met VIZ packaging.

Natuurlijk is ook voor VIZ packaging het milieu een belangrijk item. Er is in verpakkingsland nog veel te winnen op dit gebied. Regelgeving en klanteisen dwingen u, en ons dus ook, om constant de ecologische footprint van verpakkingsmaterialen onder de loep te houden. Dit is natuurlijk terecht en wij werken hier graag aan mee waar dat mogelijk is.

Milieudoelen voor de industrie moeten echter niet ten kosten gaan van uw concurrentiepositie in de markt. Kosten en baten willen we graag uitgebalanceerd zien, waar zit er een win/win? Wij blijven graag realistisch.

VIZ packaging houdt voor u de ontwikkelingen in de gaten en zal u hier graag over informeren.

Er zijn grote veranderingen en milieutechnische verbeteringen gaande wanneer het gaat om bijvoorbeeld b.v. folie, een belangrijk eindverpakkingsmateriaal. Nu al worden bio-additieven gebruikt die de afbreekbaarheid van de folies sterk bevorderen (Bio degradable). Deze composteerbare folie wordt veelal ingezet in voedselverpakking en buffermateriaal (luchtzakjes).

Voor stretchfolie (palletfolie) met een meer duurzaam karakter kunt u ‘Environment’ wikkelfolie inzetten. Deze is gemaakt met ruim 60% gerecycled materiaal. Lees meer.

groene verpakkingsoplossingen