Milieuvriendelijk verpakken met VIZ packaging.

Natuurlijk is ook voor VIZ packaging het milieu een belangrijk item. Er is in verpakkingsland nog veel te winnen op dit gebied. Regelgeving en klanteisen dwingen u, en ons dus ook, om constant de ecologische footprint van verpakkingsmaterialen onder de loep te houden. Dit is natuurlijk terecht en wij werken hier graag aan mee waar dat mogelijk is.

Milieudoelen voor de industrie moeten echter niet ten kosten gaan van uw concurrentiepositie in de markt. Kosten en baten willen we graag uitgebalanceerd zien, waar zit er een win/win? Wij blijven graag realistisch.

Er zijn grote veranderingen en milieutechnische verbeteringen gaande wanneer het gaat om bijvoorbeeld b.v. folie, een belangrijk eindverpakkingsmateriaal. Nu al worden bio-additieven gebruikt die de afbreekbaarheid van de folies sterk bevorderen (Bio degradable). Deze composteerbare folie wordt veelal ingezet in voedselverpakking en buffermateriaal (luchtzakjes).

Voor stretchfolie (palletfolie) kunt u sinds kort biobased folie inzetten. Deze is gemaakt met ruim 50% granulaat uit suikerriet. Deze folie is in kwaliteit zeer goed door de inzet van hoogwaardige productie-technieken. T.o.v. de standaardfolie gebruikt u ook veel minder wikkelfolie per pallet, zonder aan palletstabiliteit in te leveren. Lees meer..

VIZ packaging houdt voor u de ontwikkelingen in de gaten en zal u hier graag over informeren.

Biobased stretchfolie

Op het gebied van stretchfolies voor palletstabilisatie kunt u nu gebruik maken van Bio-Based stretchfolie. Deze rekfolie is geproduceerd met tenminste 50% Green-PE. Dit is een nieuw type plasticgranulaat welke uit biomassa, in dit geval suikerriet, wordt gewonnen. Naast de besparing op materiaal uit fossiele bronnen is suikerriet een zeer goede bron voor de opname van CO2.

Biobased palletfolie

VIZ Levert deze nieuwe rekwikkelfolie onder de naam Fixstretch Biobased als handrollen en als machinerollen voor palletwikkelaars. Dankzij de Blown-coex productiewijze is de kwaliteit bijzonder hoog. De rekeigenschappen (breekpunt, rekgeheugen) zijn zeer gunstig en zullen u ten opzichte van de standaard folies zelfs direct financieel voordeel opleveren (minder kosten per palletwikkeling), ondanks de hogere kilo- of rolprijs. Omdat u per pallet minder folie zult gebruiken produceert u vanzelfsprekend ook minder plastic afval. Overigens is Biobased stretchfolie normaal recyclebaar voor hergebruik.

groene verpakkingsoplossingen